fbpx

Wat is payroll?

Wat is payroll?

Bij payroll wordt de juridische en de administratieve kant van het werkgeverschap uitbesteed aan een payrollbedrijf, de payroller. Payroll is een vorm van ter beschikking stellen van werknemers  aan bedrijven. Het bedrijf waar de werknemer daadwerkelijk werkt noemt men opdrachtgever of inlener. Het bedrijf waar de werknemer in dienst is en door wie de werknemer betaald krijgt is de payroller.

wat is payroll?

Uitbesteding werkgeverschap

Bij payroll blijft de opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor werving & selectie en het leidinggeven aan de werknemers. Het financiële, administratieve en juridische gedeelte wordt uitbesteed, terwijl de dagelijkse leiding met betrekking tot werkzaamheden en inroostering bij de onderneming blijven. Feitelijk geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van een salariëringsbedrijf.

 

Payroll als ontzorging

Met name voor kleine ondernemingen waar slechts een gering aantal medewerkers werkzaam is, wordt payroll ingezet als dienstverlening ter ontzorging en professionalisering van het werkgeverschap. Hier ligt de prioriteit juist vaak op het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden en het correct naleven van alle wet- en regelgeving, een taak waar de eigenaar/ondernemer onvoldoende tijd en kennis voor beschikbaar heeft. Lees ook de voordelen van payroll voor bedrijven en werknemers.

 

Payroll voor uitzenders

One Payroll richt zich uitsluitend op intermediairs. Van kleine ondernemers die net begonnen zijn met hun uitzendonderneming en vanuit huis werken, tot gevestigde namen met meerdere vestigingen door heel Nederland. Met onze gedegen kennis zijn we voor elke intermediair de ideale collega. Bovendien kun jij je vanaf dag 1 profileren als partij met een volledig gecertificeerd backoffice dat ABU-lid is. Zo vergroot jij je commerciële slagkracht. Lees ook alle voordelen voor intermediairs op een rij.

 


Hoe nuttig vind je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,00 out of 5)

Loading...