fbpx

Onbeperkt zoeken naar Linkedin profielen

Linkedin

Onbeperkt zoeken naar Linkedin profielen

Er bestaat een tooltje voor recruiters om met je Chrome browser onbeperkt te zoeken in Linkedin profielen naar kandidaten. Dit kan handig zijn als je veel gebruikt maakt van Linkedin voor het zoeken naar kandidaten. Je kunt dan aanlopen tegen de limiet voor commercieel gebruik bij Linkedin.

Limiet voor commercieel gebruik bij Linkedin

Wannneer je de limiet voor commercieel gebruik bereikt, geeft je activiteit op LinkedIn aan dat je LinkedIn waarschijnlijk gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals werving of het zoeken naar potentiële kandidaten. De limiet wordt berekend aan de hand van je zoekactiviteiten vanaf de eerste dag van de kalendermaand.

Specifieke activiteiten die aan de limiet bijdragen bestaan uit:

  • Zoeken naar LinkedIn-profielen op LinkedIn.com en mobiele apparaten.
  • Door LinkedIn profielen bladeren met behulp van de People Also Viewed onderdeel  aan de rechterkant van een profiel.

Deze activiteiten tellen overigens niet mee op het maximaal:

  • Profielen zoeken op naam van het zoekveld boven aan iedere pagina op LinkedIn.com
  • browsen van uw connecties verzenden 1ste van de connecties-pagina.
  • Zoeken naar vacatures op de vacaturepagina .

Onbeperkt Linkedin profielen zoeken

Met behulp van een handig tooltje van Intelligence Search kan je onbeperkt zoeken in Linkedin profielen. Open je Chrome browser en installeer de extensie van Intelligence Search.

intelligencesearch

Nadat je de Chrome extensie hebt geïnstalleerd, klik je op het icoontje en op het tabblad LinkedIn. Daarna kun je jouw zoekcriteria invoeren:

intelligencesearch2

Je komt vervolgens op een pagina van met  Intelligence Search met een overzicht van de alle zoekresultaten. De zoektermen zijn daar ook vet afgedrukt.

intelligencesearch3

Je kunt eventueel de lijst met zoekresultaten downloaden als CSV bestand door op de groene knop te klikken.

intelligencesearch4

Tips voor het zoeken in Linkedin profielen:

  • Voeg bij veel resultaten eventueel het keyword Beschikbaar toe aan de Job Title. Zo krijg je profielen van kandidaten te zien die op dit moment een baan zoeken.
  • In het veld Keyword Search kun je bijvoorbeeld specifieke vaardigheden, namen van software pakketten, programmeertalen of namen van oude werkgevers invullen.

Nadat je de ideale kandidaat hebt gevonden, kun je deze daarna opzoeken in Facebook om hem of haar een bericht te sturen. Ook hiervoor kun je de Intelligence Search tool gebruiken. Wanneer je op het tabblad Facebook klikt kun je heel specifiek zoeken naar een Facebook profiel van een kandidaat:

intelligencesearch5


Hoe nuttig vind je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 4,83 out of 5)

Loading...