fbpx

One for One

One for One

Schoon kraanwater vinden wij hier heel normaal. Je draait de kraan open en je kan drinken. In ontwikkelingslanden is dat beslist niet gewoon. Wij helpen daar verandering in te brengen.

Eén werknemer op onze payroll = één keer een leven lang schoon drinkwater in Afrika

ONEforONE helpt in samenwerking met Pump Aid aan de bouw van waterputten in Afrika. Zo dragen we bij aan de zelfredzaamheid van de lokale bevolking. Want schoon drinkwater is daarbij de eerste voorwaarde. Voor elke nieuwe werknemer die bij One op de payroll komt, zorgen we er voor dat 1 persoon in een ontwikkelingsland een leven lang schoon drinkwater krijgt. De stoere drinkwaterfles met snelsluiting (500 ml) van One is voor de werknemer.

Waarom?

One Payroll is specialist in payrolling en backofficediensten. We ondernemen steeds meer en zoveel mogelijk Maatschappelijk Verantwoord (MVO). One Payroll betaalt de benodige bijdrage voor 100% maar, laat de organisatie en uitvoering hiervan over aan ONEforONE, dat zich fulltime bezig houdt met het organiseren van hulp aan een select aantal geaccrediteerde hulporganisaties (waaronder Pump Aid waardoor zij slagvaardiger kan handelen. De hulp komt rechtstreeks en lokaal terecht. Meer informatie over ONEforONE leest u op www.oneforone.nl.

Pump Aid

Door parasieten en bacteriën in vuil drinkwater sterven vooral veel kinderen in Afrika. Om dat tegen te gaan ontwikkelt ONEforONE’s partner Pump Aid waterputten die door de lokale bevolking kunnen worden gebouwd en onderhouden. Zij doet dit op een zeer kostenefficiënte manier door gebruik te maken van simpele, bestaande technieken. Meer informatie over Pump Aid leest u op: www.pumpaid.org

Optimale zelfredzaamheid

Van de ruim 4.000 waterputten die Pump Aid heeft ontwikkeld is meer dan 95% nog in gebruik. Bij de meeste andere putten is dit minder dan 50%. Daarbij zorgt Pump Aid’s aanpak voor lokale werkgelegenheid. De zelfredzaamheid is dan ook optimaal bevorderd. Door de samenwerking met Pump Aid kan ONEforONE zoveel mogelijk mensen, zoveel mogelijk water geven op de meest efficiënte manier.

Hoe werkt het?

Voor elke nieuwe werknemer die in dienst komt bij One Payroll zorgen wij voor een leven lang schoon drinkwater voor één persoon. De bijdrage gaat rechtstreeks naar de ontwikkeling van de waterputten en wordt niet gebruikt voor andere onkosten. Dit is juridisch vastgelegd. Daarnaast krijgt de werknemer een milieuvriendelijke en leuke drinkwaterfles.

Drinkwater in ontwikkelingslanden

Bijna 1 miljard mensen in ontwikkelingslanden hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Meer dan 3 miljoen mensen sterven jaarlijks door een gebrek aan schoon water. Vervuild water veroorzaakt ziektes als diarree, cholera en tyfus. Hieraan sterven dagelijks zo’n 4.000 kinderen, meer dan vijf keer zoveel als aan HIV/AIDS en twee keer zoveel als aan malaria. Meer dan de helft van de ziekenhuisbedden in Sub-Saharisch Afrika wordt bezet door patiënten met aan hygiëne en water gerelateerde ziektes. Bron: Pump Aid

Kraanwater beter dan verpakt water

Ontginning, verpakking en transport van verpakt drinkwater zorgt voor 500 keer meer CO2 uitstoot dan voor dezelfde hoeveelheid kraanwater. Minder dan 20% van de plastic flesjes wordt (gedeeltelijk) gerecycled. Er drijft een eiland van plastic afval in de oceanen ter grootte van Frankrijk en Spanje. Het kraanwater in Nederland is een van de schoonste ter wereld. Bovendien voldoet het aan strengere kwaliteitsnormen dan flessen mineraal- of bronwater. Voor de prijs van 1 waterflesje op het station, krijg je thuis 1.000 liter kraanwater. Bron: WeTapWater